Paard te koop: American Saddlebred - Dressuur - Merrie

Knappe Lusitano merrie (Rubi AR)

Beschrijving

Mijn knappe Lusitano merrie (dochter van Rubi AR) is voor het juiste adres te koop. Lees graag de hele advertentie goed voordat je reageert.

Het gaat mij echt aan het hart en daarom gaat ze ook alleen weg naar de persoon die 100% voor Yessa wil gaan. De reden dat ik haar verkoop is omdat ik gewoonweg de tijd en kennis niet in huis heb om specifiek haar verder te trainen. Yessa is momenteel 6 jaren jong en ongeveer 1.55m hoog. Het is een echte Lusitano met veel eigen mening en een pittig karakter. Ze kan soms ook explosief reageren op dingen. Met de juiste training en kennis geloof ik dat je een heel eind kunt komen en een gouden paard hebt. Het is een nieuwsgierig paard wat uitdaging nodig heeft in haar training. Het is absoluut geen bang paard, ze schrikt wel eens maar nooit extreem.

Ze heeft wel een heel sociaal karakter, ze komt graag naar je toe om kriebels te vragen en denkt graag met je mee. Als ze eenmaal iets kent doet ze het eigenlijk al wanneer jij het denkt. Ze is gewend om in een kudde te staan. Momenteel staat ze in een Paddock Paradise met een kudde van totaal 13 paarden en pony's, in de ideale situatie is dit op haar nieuwe plekje ook zo. Ze kan niet op het gras omdat ze dan te dik wordt en krijgt een harde nek. Dit lijkt sterk op insuline resistentie maar met droog hooi en suiker arm voer is dit geen probleem dus nooit de noodzaak gehad dit verder te onderzoeken.

Yessa is momenteel nog niet gereden. We zijn begonnen met inrijden maar dit is vanwege omstandigheden stop gezet, dit kan ik uiteraard toelichten.

Haar rug is recent op de foto gezet en is helemaal in orde (de foto’s heb ik uiteraard). Ze heeft hele goede gangen en een super goede natuurlijke balans (filmpjes op aanvraag).

Door haar papieren zou ze ook zeer geschikt zijn als fokmerrie. Yessa is in Nederland gefokt.

Prijs in overleg. Goede match is het allerbelangrijkste.

Stamboom