Paard te koop: Fjord - Dressuur - Ruin

Beschrijving

Deze 8-jarige pittige Fjord loopt op wolkjes! Zijn draf en galop zijn veerkrachtig en soepel, en hij komt mooi aan de teugel. Hij heeft al de eerste prijs bij dressuurwedstrijden weten wegkapen, wat voor fjordpaarden niet evident is omwille van hun stevige bouw.
Naast dressuur is hij ook geschikt als recreatiepaard om op wandelingen te gaan. Hij is vertrouwd met passerende fietsers, joggers, honden.... en laat zich niet uit zijn lood slaan. Talar is ook uitermate intelligent en leergierig. Grondwerk is dan ook een plezier - hij kan je al met een heleboel truukjes verrassen.
Hij is rustig bij het poetsen, en gaat zonder problemen op de trailer. Hij laat zich wel niet gemakkelijk vangen op de weide, en durft zijn ruiter al wel eens testen. Geen paardje voor complete beginners dus. Hij is enorm veelzijdig als paard, en zacht van karakter
Talar wordt regelmatig ingeent en 4x per jaar ontwormd. Ook de hoefsmid en tandarts komen regelmatig langs voor een check-up. Talar heeft geen stalgebreken en is gezond. Indien gewenst is een keuring mogelijk op kosten van de koper. Een zeer uitgebreide keuring vond plaats in de zomer van 2018 door erkend veearts Glinka.
Talar werd geboren en opgeleerd in Polen, waar hij een jaartje in een top dressuur manege heeft meegedraaid (http://www.kjlewada.pl/). Sinds 2018 staat hij op een prive-stal in Vlaanderen met weidegang. Hij is een trouwe vriend voor het leven en een allrounder. We zoeken een 5-sterren thuis voor hem, met een ruiter die hem veel tijd kan schenken, en hem weidegang kan aanbieden.

Stamboom