Paard te koop: Fries - Overig - Merrie

Lieve knuffelige Friese merrie

Beschrijving

Ze is beleerd voor de wagen in het enkel en dubbelspan. Door Roelof van het Oever vorig jaar juli. Daarna hebben we haar zelf rustig doorgereden en van de winter heeft ze stil gestaan. Nu loopt ze 4 weken weer voor de kar. Wat ze makkelijk oppakt. In het dubbelspan loopt ze rechts op de filmpjes en foto's. De andere in het dubbelspan is haar oudere zus.
Met mennen is het een voorwaartse, actieve, oplettende merrie en denkt goed mee. soms iets te goed. Ze loopt zelfstandig de twee paards trailer op en staat mooi rustig onderweg. Ik kan haar alleen laden samen met haar zus. Touwtje over de hals en ze lopen er zo in. In het land komt ze makkelijk bij je.
Ze staat onder in de rangorde. Dus in een grote koppel komt ze in de verdrukking of ze moet een ander paard hebben die voor haar op komt. Hier had ze dat wel. Ze staat hier in de wei in een kleine koppel van 3 merries en een ruin. De ruin was haar beste maatje en beschermde haar en anders komt haar moeder er wel tussen.
Ze is niet geschikt voor een grote pensionstal. Ze houd ervan om veel geknuffeld te worden. Met voeren knuffelen we altijd. Het liefst wil ze de hele dag knuffelen met je. Wat daar niet gebeurd. Ook met kinderen is ze voorzichtig en erg braaf.
Ze loopt makkelijk aan de halster en kan goed vaststaan en wachten. Ook met optuigen staat ze rustig te wachten en ook met uitspannen, omdat ik slecht van de kar af kom. Is dat erg handig.

Hedwig is hier geboren en haar moeder is er ook nog en haar zus, zusje en broertje.

Reden verkoop is dat we te veel paarden hebben en daarom zoeken we een rustig goed blijvend huisje voor haar. Is geen haast bij.
Er staat ook nog een foto van een hengst. Dat is haar vader. Die hebben we ook gehad.
Ook staat het papier op een foto.
telefoon nummer: 0625337354 of 0622718080
Hedwig staat in de kop van Overijssel. ( Basse)
Ze is nog niet gekeurd door een veearts of zo.
Dit mag. Kosten koper!