Paard te koop: Haflinger - Recreatie - Ruin

Willy, Haflinger ruin 5 jaar

Beschrijving

Willy is een vrolijke zelf gefokte ruin. Hij is dol op mensen en erg nieuwschierig. Hij loopt graag met je mee om te zien wat je doet. Hij is dol op aandacht, knuffelen en borstelen. Met zijn karakter eist hij ieders aandacht op! Hij kan soms wat baldadig zijn. Maar niet meer dan ik gewend ben van een paard van zijn leeftijd.
Hij heeft helaas zomer exceem. Echter staat hij hier op de minst ideale plek voor een exceem paard (ingesloten tussen een natuurzwembad, rivier en sloot), maar desondanks gaat het met een deken en muts op best goed! Op de vorige locatie met minder water in de omgeving kon hij zelfs zonder deken lopen. Hij heeft vooral last van de exceem op zijn buik, maar de deken beschermd dit. Door zijn exceem is hij soms wat chagerijnig en daardoor niet geschikt voor beginners. Alle andere jeuk oorzaken zijn uitgesloten.
Hij is niet beleerd onder het zadel, wel is hij bekend met de trailer, longeren, grondwerk en opzadelen. Dit is de laatste tijd minder gedaan, maar hij pakt alles op alsof hij het al jaren doet! Voor snacks doet hij alles. Ook is hij bekend met wassen, dierenarts, tandarts en hoefsmid. Hij word jaarlijks door de tandarts gecontroleerd, afgelopen keer ook weer goedgekeurd. Hij heeft extreem sterke hoeven.
Hij is dagelijks in de hand. Als hij iets spannend vind is hij afwachtend en altijd met snacks te overtuigen. Maar hij heeft al veel gezien.
Hij heeft 3 mooie gangen. In de wei is het een echte uitslover. Hij zou het goed doen in de sport! Vader loopt hoog in de dressuur. Moeder word recreatief gereden, maar springt erg hoog voor een Haflinger! Hij is erg lenig en loopt mooi vlot.
Hij word verkocht in verband met inkrimping.
Hij word niet verkocht aan handelaren of maneges. Ik zoek voor hem een plek met veel aandacht en liefde! Iemand die met hem in alle rust aan het werk gaat. Een goede plek is erg belangrijk. Hij is hier welkom tot de goede match is gevonden.

Stamboom