Paard te koop: KWPN - Allrounder (Ruin)

Lieve 10-jarige KWPN-tuiger ruin met stamboek

Met veel verdriet bied ik hierbij mijn lieve tuiger Tinus te koop aan. Hij is een echte lieverd, maar onze klik onder het zadel is niet wat het zou moeten zijn. Ik ben daarom op zoek naar een nieuw baasje dat samen met hem gaat genieten.

Tinus is een echte lieverd en gek op aandacht. Op de grond is hij heel braaf en door iedereen te leiden. Onder het zadel heeft hij een echte leider nodig. Hij is ontzettend leergierig en werkt graag. Tinus vindt het leuk om dressuurmatig aan de slag te gaan. Soms vindt hij het moeilijk, maar hij leert snel. Hij houdt ook van springen en is hier goed in. Ik heb dit zelf niet zo heel vaak met hem gedaan, maar hij geniet er echt van en is fanatiek. Ook met buitenritten maak je Tinus gelukkig. Hij kan alleen naar buiten, maar voelt zich zekerder met een groep. In de groep loopt hij wel graag voor op. Hij is voor 99% verkeersmak en gemakkelijk gerust te stellen indien nodig.
Bij zijn vorige eigenaar heeft hij voor de kar gestaan, maar dit heb ik zelf niet met hem gedaan. Tinus is dus een echte allrounder en houdt van afwisseling. Rijden en longeren vindt hij erg leuk en hij gaat graag aan het werk.

Afgelopen jaar is hij door de tandarts behandeld, heeft hij opnieuw zijn basisentingen gehad en is hij op tijd ontwormd. Hij is volledig opgenomen in de verzekering, ook voor ziektekosten. (Deze verzekering is indien gewenst en indien mogelijk over te nemen)
Tinus heeft goede, harde hoeven die netjes slijten. De hoefsmid bekapt hem iedere tien weken en hierbij is hij zeer braaf. Hij houdt van tutten en laat zich graag wassen. Tinus kan gemakkelijk in een groep en kan bij merries en ruinen staan. In de kudde is hij niet dominant en geen vechter.

Al zijn spullen (zadel, hoofdstel, zweetdeken, regendeken, outdoordeken 200g en een aantal dekjes) zijn over te nemen indien gewenst.

Ben je geïnteresseerd? Neem dan contact met mij op via Whatsapp, e-mail of bel me even. Bellen na 17.00u ivm fulltime baan. Filmpjes beschikbaar!

Stamboom