Paard te koop: Lusitano - Recreatie - Ruin

Prachtige Portugeze Palomino pony te koop

Beschrijving

Goed thuis gezocht voor deze mooie, Portugeze Palomino pony.

Het is een 9-jarige ruin, vermoedelijk een Lusitano-mix, die jarenlang een kar getrokken heeft. Hij is dus verkeersmak.

Hij is ook bereden, maar nog niet echt doorgereden. Hij is dus nog een beetje groen onder het zadel, maar hij kent wel de basishulpen en gehoorzaamt braaf, doet het al het prima in alle gangen (zowel in de bak als buiten, zowel alleen als met andere paarden, zowel van huis weg als naar huis toe), en geen gebok of gekkigheid. Ideaal voor een jonge/lichte ruiter met genoeg ervaring/ambitie om hem de fijne kneepjes bij te brengen.

Hij heeft papieren, is ingeent, braaf bij de hoefsmid, en stapt braaf de trailer in.

Hij is vriendelijk en erg respectvol naar mensen, maar hij is helaas wel ergens in zijn leven een stukje vertrouwen in de mens kwijtgeraakt, want hij is soms gespannen en ongerust wat je met hem gaat doen.
Gelukkig gaat het al veel beter nu hij goed behandelt wordt, we bouwen aan zijn vertrouwen. Een lief en geduldig baasje zal zijn vertrouwen helemaal terug kunnen winnen, dus zo iemand zoeken we voor hem.

De reden van verkoop is dat we hem eigenlijk slechts gekocht hebben om hem te redden, want hij werd niet goed behandeld. Helaas hebben we niet echt geld en ruimte voor een extra paard, dus we wilden hem helpen door aan zijn vertrouwen te werken, en vervolgens een fijn thuis voor hem te vinden.

Er is wel een flinke catch: Deze prachtige pony staat in Portugal... Er zouden dus wel vervoerskosten bijkomen, zo'n 1000 euro, schat ik. (we kunnen helpen met het regelen van vervoer) En het wordt dus wat lastig om hem te komen proberen of op de proef te nemen.

Handelaars en maneges niet reageren A.U.B., we willen een fijn thuis bij een lieve prive eigenaar voor hem.