Paard te koop: New Forest - Recreatie - Merrie

Beschrijving


Ik hoef niet veel geld voor mijn pony Annie, ik vind het vooral belangrijk dat ze op een goeie plek terecht komt.

Dit is Annie, een volbloed new Forest merrie van 13 jaar, stokmaat 140 cm. Ze houdt erg van buiten rijden (dit kan ze prima alleen) en springen. Met het springen kan ze wel erg energiek zijn (zeker met het crossen). Sinds een jaar ben ik bezig met grondwerk met haar, dit pikt ze snel op en vindt ze ook erg leuk. Ze kan verschillende trucjes, maar ook target training ed. Dressuurmatig kent ze de basis maar hier zou ze met de juiste persoon nog veel in kunnen groeien. Ze pikt tijdens het rijden super snel op wat van haar wordt gevraagd, ze is erg leergierig. Ze is lief tegen alle andere dieren en mensen, het is echter geen knuffelpony. Trailer laden vind ze soms spannend maar gaat prima wanneer je haar een beetje begeleid. Bij de smid en tandarts is ze erg braaf. Ze staat niet op ijzers.

Annie is niet geschikt voor een beginnende ruiter. Ze heeft baat bij iemand die rustig is en weet wat hij wilt. Tijdens het rijden vind ze het moeilijk om te ontspannen en loopt ze over haar rug heen. Tijdens het logeren/ rijden loopt ze erg met haar hoofd naar buiten en er is nog niet veel balans. Zoals ik zei is de basis er dressuurmatig, maar is er ook nog veel om aan te werken. Ik ben niet iemand die dit haar kan bieden, ik hoop de nieuwe eigenaren wel.

Annie heeft (waarschijnlijk) hooikoorts. Het is nooit vastgesteld maar lijkt er wel op. In de zomer hoest ze veel, dit is verholpen door het staan op een bodem van vlas, het weken van het hooi (in de zomer) en haar een in- en uitloop stal te geven. Het is dan ook belangrijk dat Annie dit bij haar nieuwe huisje ook zal krijgen. Verder krijgt ze hier geen medicijnen voor. Door deze maatregelen hoefde de dierenarts ook niet vaker te komen.

Mocht je interesse of nog verdere vragen hebben, stuur gerust een mail naar bentepolderman@gmail.com

Stamboom