Paard te koop: Overig - Allrounder - Merrie

Beschrijving

Met pijn in mijn hart ga ik opzoek naar een ander 5 sterren huisje voor mijn allerliefste vriendinnetje. Wyona is een 14 jarige bonte merrie met een schofthoogte van 1,35. Haar ouders zijn onbekend. Ze is een echte allround pony. De basis dressuur zit er in (tm L1/L2), maar wat ze het liefste doet is springen en lekker naar buiten gaan. Ik ben daarom ook opzoek naar een ruiter(tje) die lekker recreatief met haar aan de slag wil gaan.

Ze is niet geschikt voor beginners, gezien haar snelheid onder het zadel, en af en toe haar boevenstreekjes. Aan de andere kant kan ze wel met kinderen om gaan, dan doet ze braaf haar rondje door de bak. Op buitenrit is ze hartstikke braaf, alleen groot verkeer (vrachtwagens/tractors) is soms nog een beetje eng. Ze kan alleen en samen naar buiten.

Ze zou een leuke pony kunnen zijn voor de cross of voor de kar. Beide heb ik zelf alleen nooit gedaan met haar. Wel heb ik een paar keer lange lijnen met haar gedaan, dit deed ze goed.

Ze is braaf bij de hoefsmid, tandarts en dierenarts. Tandarts en hoefsmid zijn recentelijk nog gedaan. Ze heeft geen stalgebreken. Trailermak, geduld is wel gewenst. Ze is in 2019 hoefbevangen geweest. Sindsdien krijgt ze Gluco Balance door het voer wanneer ze op de wei staat en sindsdien is ze ook niet weer hoefbevangen geweest. Voor haar zou daarom wel een plek waar ze in de zomer voornamelijk op de paddock kan staan met soortgenootjes het fijnste zijn, ook in de winter.

Ze wordt momenteel 1x in de week gereden, voornamelijk buitenritjes. Ze is in een goede, gezonde conditie.

Ze gaat niet naar handelaren en maneges. Vragen over alleen de prijs wordt niet op gereageerd. Ze gaat niet zomaar weg en alleen bij een wederzijdse klik, daarom vind ik het ook belangrijk om eerst een keer langs te komen en proef te rijden.

Filmpjes op aanvraag.
Eventueel zijn haar toebehoren ook mee over te nemen.