Paard te koop: Welsh cob - Allrounder - Merrie

Mooie allround sport pony

Beschrijving

Wij zijn op zoek naar een ander baasje voor onze 9 jarige Welsh merrie. Ze is een afstammeling van de hengst Glansevin Graffiti en is bij de vorige eigenaar ook mee geweest naar de Welsh keuring. Pony is braaf, maar is wel echt een sportpony. Borstelen, wassen, vlechten is ze braaf, maar het is geen speelpony. Aan de hand in de bak rondjes rennen met de kinderen wordt ze niet blij van. Dit is ook de reden dat ze niet geschikt is voor onze dochter, zij wil spelen en de pony wil graag werken. Pony kent het spelletje van de dressuur, zodra je gaat voorlezen zakt haar hoofdje en laat ze zich keurig rijden. Bij de vorige eigenaar L1 met punten voor het L2. Ze is heel veelzijdig en heeft zeker potentie om in zowel in de dressuur, het springen en in de sgw het maximale te halen wat kwa klasse mogelijk is voor een b pony. Springt heel makkelijk met een goede techniek, absoluut niet kijkerig op hindernissen.
In oktober 2016 klinisch goedgekeurd en daarna nooit geblesseerd geweest, geen eczeem, niet gevoelig voor hoefbevangenheid en geen stalgebreken. In april dit jaar bij de tandarts geweest, augustus haar jaarlijkse inenting gehad en ook gelijk voor de laatste keer laten meten (1.25 m).

Loopt braaf de bixie (bixie clubkampioen 2017), aan de hand ook heel betrouwbaar met jonge kinderen erop. Voor het echte hogere springen op wedstrijd moet er wel een ruitertje op die wat handiger is en goed durft te galopperen want dan wordt ze wat enthousiaster. De rem zit er op, maar dan moet je die hulp ook wel geven en daar is mijn dochter niet handig genoeg voor dus springen wij alleen bixie en thuis. Normale tot hogere prijsklasse, pony staat gestald in Waddinxveen (Zuid-Holland) voor meer informatie, foto's of filmpjes graag een mail sturen.